Hoe gebruikt een melkveehouder technologie op zijn bedrijf?

Het valt niet te ontkennen dat technologische snufjes ons leven kunnen verrijken. Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar ook in de Nederlandse zuivelsector innoveren we wat af! Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in innovaties. Alles om het werk van de boer én het leven van zijn koeien te verbeteren.

In Leeuwarden staat de Dairy Campus. Dit is hét (inter)nationale centrum voor onderzoek, innovatie en onderwijs op het gebied van de melkveehouderij. De onderzoekers van de Dairy Campus bedenken veel slimme tech-innovaties. Denk aan: drones, warmtecamera’s, melk- en voerrobots, en bemestingstechnieken. Met deze uitvindingen kan de melkveehouder de manier waarop hij zijn bedrijf runt, verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en melkproductie.

Technologie helpt de boer ook bij het zorgen voor de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de bodemkwaliteit, biodiversiteit en weidevogelbeheer. Maar ook het beter verwaarden van de mest van zijn koeien. Voor de boer zijn deze technologische snufjes dus extra ogen en oren. Ze helpen hem om zijn bedrijf goed te runnen!

Hoe technologie de melkveehouder kan helpen zie je hier:

Wat wil jij nog weten?

Zelf een vraag stellen? Dat kan! Graag zelfs. Zo help je ons om de wereld achter jouw glas melk steeds zichtbaarder te maken. Als jouw vraag over zuivel nog niet op de website staat, stuur 'm dan naar ons op. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Nederland draait op zuivel